Ministarstvo turizma konačno je u katalog uvrstilo Cammino di Santu Jacu

Cammino di Santu Jacu sardinija hiking
Ministarstvo turizma konačno je u katalog uvrstilo talijanske vjerske puteve na Sardiniji. Staze Santu Jacu, Santa Barbara, San Giorgio Vescovo, Sant'Efisio, 100 Torri, Via dei Santuari, franjevački put i itinereri koji će se odnositi na odredišta hodočašća (Borutta, Dorgali, Galtellì, Gesturi, Laconi, Luogosanto, Orgosolo i Sant'Antioco) bit će protagonisti u institucionalnom prostoru, od oko 100 četvornih metara, rezerviranom za regiju.

"Za Sardiniju tema staza, mjesta hodočašća i duhovnih itinerara predstavlja strateški segment turističke promocije, prijedlog koji namjeravamo ponovno pokrenuti kako bismo konsolidirali unapređenje turističko-kulturne baštine kroz ponovno otkrivanje povijesnih, kršćanskih i identitetskih ruta. Identitet i tradicija, gostoljubivost i osjećaj zajedništva vrijednosti su koje moraju identificirati 'Destination Sardinia' na nacionalnom i međunarodnom tržištu. Tijekom sajma u Milanu predložit ćemo sugestivne i ekskluzivne itinerere u najautentičnijem i najdubljem srcu otoka, ponudu iskustvenog turizma, koju karakteriziraju staze, sela i duhovnost. Zahvaljujući protokolu potpisanom sa Sardinskom biskupskom konferencijom, uspjeli smo nastaviti s obukom 70 specijaliziranih turističkih vodiča na temu vjerskog turizma. Tečaj je organizirao Papinski teološki fakultet Sardinije, u suradnji s Assessorateom i Zakladom Pilgrimage Destination".
Izjavio je to regionalni vijećnik za turizam Gianni Chessa najavljujući sudjelovanje Otoka na 19. sajmu održivog turizma "Učini pravu stvar!", koji će se održati u Milanu od 24. do 26. ožujka 2023. godine.
Ministarstvo turizma konačno je u katalog uvrstilo Cammino di Santu Jacu
[SLIKA 1: Cammino di Santu Jacu]
[SLIKA 2: Ministarstvo turizma je u katalog uvrstilo Cammino di Santu Jacu]

Podijelite ovo

FacebookTwitter